Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σόιμπλε: Το Brexit έχει αυξήσει τη στήριξη προς την Ευρώπη

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως έχει υπάρξει μια σειρά από φιλοευρωπαϊκά εκλογικά αποτελέσματα μετά το δημοψήφισμα στη Βρετανία.

Σόιμπλε: Το Brexit έχει αυξήσει τη στήριξη προς την Ευρώπη

Η απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυξήσει τη στήριξη προς την Ευρώπη, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε επισήμανε πως έχει υπάρξει μια σειρά από φιλοευρωπαϊκά εκλογικά αποτελέσματα τελευταία, με πιο πρόσφατο αυτό στη Γαλλία. Πρόσθεσε επίσης πως το Brexit ενδέχεται να επηρέασε το κλίμα και στη Γερμανία. 

«Πιστεύω ότι οι Βρετανοί θα μάθουν από αυτό αλλά ο χρόνος τελειώνει πολύ γρήγορα. Θα δούμε», υπογράμμισε ο κ. Σόιμπλε σε εκδήλωση στο Βερολίνο.

Στην αρχή της ομιλίας του, την οποία έδωσε στα αγγλικά, ο κ. Σόιμπλε τόνισε πως είναι «φανταστικό» που τον παρουσιάζει ένας Βρετανός δημοσιογράφος για να μιλήσει σχετικά με το μέλλον της Ευρώπης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο