Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Άνοδος στην παραγωγή των εργοστασίων της ευρωζώνης τον Αύγουστο

Η βιομηχανική παραγωγή ξεπέρασε τις προσδοκίες κάνοντας άλμα 1,4% έναντι προβλέψεων για μηνιαία άνοδο μόλις 0,5%. Σε ετήσιους όρους ενισχύθηκε κατά 3,8%, επιβεβαιώνοντας την εύρωστη ανάπτυξη της ευρωζώνης.

Άνοδος στην παραγωγή των εργοστασίων της ευρωζώνης τον Αύγουστο

Ενισχύθηκε τον Αύγουστο η παραγωγή των εργοστασίων, των εταιριών εξόρυξης και κοινής ωφέλειας. Πρόκειται για ένδειξη πως η οικονομία της ζώνης εξακολουθεί να αναπτύσσεται εύρωστα, καθώς η ΕΚΤ ετοιμάζεται να πάρει καθοριστική απόφαση για το μέλλον του προγράμματος αγορών ομολόγων.

Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 1,4% τον Αύγουστο από τον Ιούλιο, ενώ ενισχύθηκε 3,8% σε ετήσια βάση, όπως ενημέρωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

Η ανάπτυξη ήταν πολύ ισχυρότερη από το αναμενόμενο, καθώς οι οικονομολόγοι της Wall Street Journal ανέμεναν μηνιαία άνοδο μόλις 0,5%.

Το άλμα ήρθε έπειτα από δύο συνεχόμενους μήνες αδυναμίας, εξαιτίας των οποίων αμφισβητήθηκε η ισχύς της ανάκαμψης μετά το εύρωστο πρώτο εξάμηνο του 2017. Ωστόσο, η Eurostat εκτιμά πλέον πως η παραγωγή ενισχύθηκε κατά 0,3% τον Ιούλιο, αναθεωρώντας από το 0,1% που είχε υπολογίσει προηγούμενα.

Το MarketWatch σημειώνει πως η δύναμη της οικονομίας της ευρωζώνης το 2017 έχει εκπλήξει τους περισσότερους οικονομολόγους, μεταξύ των οποίων και εκείνοι της ΕΚΤ, που ξεκίνησαν τη φετινή χρονιά με προβλέψεις για ανάπτυξη 1,7% και πλέον αναμένουν οικονομική ανάπτυξη 2,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v