«Στρατηγικός σύμβουλος» του ESM αναλαμβάνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Αποχωρώντας από τη θέση του Ολλανδού ΥΠΟΙΚ θα αναλάβει (επ’ αμοιβή) θέση στο Ταμείο. Το συμβόλαιο θα λήξει όταν εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου του Eurogroup, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

«Στρατηγικός σύμβουλος» του ESM αναλαμβάνει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ

Νέα θέση βρήκε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, που σε λίγες ημέρες θα εγκαταλείψει το χαρτοφυλάκιό του. Όπως ανακοίνωσε ο ESM, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναλαμβάνει «στρατηγικός σύμβουλος» στο Ταμείo και θα κρατήσει αυτή τη θέση ως «εξωτερικός πάροχος υπηρεσίας» μέχρι το τέλος της θητείας του στην προεδρία του Eurogroup (σ.σ. μέσα Ιανουαρίου).

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα του παραχωρηθεί γραφείο και υλικοτεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου, κατά την οποία θα παραμείνει πρόεδρος του Συμβουλίου του ESM. Γι’ αυτές τις υπηρεσίες ο Ολλανδός υπουργός θα λαμβάνει αμοιβή.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είναι προσωπικότητα-κλειδί τόσο για την πολιτική της ευρωζώνης όσο και για την εξέλιξη του Ταμείου σε νόμιμο μηχανισμό αποτροπής κρίσεων, δήλωσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Μετά την απομάκρυνσή του από το ολλανδικό υπουργείο Οικονομικών, συμφώνησε να μας παρέχει την εξαιρετική εμπειρία του και τις διαγνωστικές του ικανότητες. Αυτό το συμβόλαιο είναι για περιορισμένο χρόνο, αλλά συμπίπτει με μια σημαντική στιγμή για την περαιτέρω εξέλιξη του ESM», τονίζει ο γενικός διευθυντής του ESM.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus