Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Black Friday: 29% περισσότερα έξοδα, αν έχετε τα παιδιά μαζί

Και όμως. Αυτοί οι κανόνες από σύμβουλο μάρκετινγκ μπορεί να βοηθήσουν να ξοδέψετε λιγότερα και να ξεφύγετε από... παγίδες. Γιατί δεν πρέπει να έχετε τα παιδιά σας ή τον σύντροφό σας στα ψώνια που θα κάνετε.

Black Friday: 29% περισσότερα έξοδα, αν έχετε τα παιδιά μαζί

Για να αποφύγουμε όλοι την υπερβολική κατανάλωση, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες για το τι δεν πρέπει να κάνουμε, λέει ο Martin Lindstrom, σύμβουλος μάρκετινγκ και συγγραφέας του βιβλίου «Brandwashed: Tricks Companies Use to Manipulate Our Minds and Persuade Us to Buy».

Σύμφωνα με τις συμβουλές και με όσα αναφέρονται στο CNBC, ακολουθήστε τους εξής κανόνες:

Κανόνας 1: Μην πάρετε μαζί τα παιδιά σας. Θα σας κάνουν να ξοδέψετε 29% περισσότερο από τον προϋπολογισμό σας, σύμφωνα με μελέτη περίπου 3.000 καταναλωτών που πραγματοποίησε η Lindstrom.

Κανόνας 2: Μην ψωνίζετε με τον σύντροφό σας. Αυτός/ή θα σας κάνει να ξοδέψετε 19% περισσότερο από ό,τι είχατε προγραμματίσει. 

Κανόνας 3: Μη χρησιμοποιείτε καλάθι αγορών. Οι άνθρωποι που μεταφέρουν με τα χέρια τους τα πράγματά τους ξοδεύουν 8% λιγότερο.

Κανόνας 4: Μεταφέρετε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ. «Οι άνθρωποι είναι πολύ λιγότερο πιθανό να θέλουν να σπάσουν μεγάλο χαρτονόμισμα», λέει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v