Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενας 27χρονος ο βομβιστής αυτοκτονίας της Νέας Υόρκης

Για τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο ο δήμαρχος. Ο Akayed Ullah πυροδότησε κατά λάθος την συσκευή που είχε πάνω του. Από την έκρηξη τραυματίστηκε ο ίδιος και ελαφρά τρεις ακόμα άνθρωποι.

Ενας 27χρονος ο βομβιστής αυτοκτονίας της Νέας Υόρκης

Βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε εκρηκτική συσκευή στον τερματικό σταθμό λεωφορείων στη Νέα Υόρκη το πρωί, τραυματίζοντας τον εαυτό του και άλλους τρεις, σύμφωνα με την αστυνομία και όσα μεταδίδει η New York Post.

Ο 27χρονος άνδρας από το Μπρούκλυν, το όνομα του οποίου είναι Akayed Ullah πυροδότησε κατά λάθος την συσκευή που είχε πάνω του, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Από την έκρηξη, του προκλήθηκαν εγκαύματα αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή του. Τραυματίστηκαν ελαφρά άλλοι τρεις άνθρωποι.

Νωρίτερα, για τρομοκρατική ενέργεια έκανε λόγο ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Η έκρηξη έγινε κοντά σε τερματικό σταθμό λεωφορείων και σταθμό του μετρό στη Νέα Υόρκη, σε ώρα αιχμής, στη 42η οδό και την 8η λεωφόρο.

Ο τερματικός σταθμός λεωφορείων εξυπηρετεί καθημερινά κατά μέσο όρο 250.000 επιβάτες. Οι γραμμές του μετρό A, C, E έχουν εκκενωθεί, καθώς επίσης έχουν κλείσει αρκετά οικοδομικά τετράγωνα στην 8η λεωφόρο. 

Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το CNN, είπαν ότι τους φάνηκε «σαν να ήταν δύο ξεχωριστές εκρήξεις, δευτερόλεπτα η μία από την άλλη». Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί για το περιστατικό.

Η είδηση του γεγονότος επηρέασε τις αγορές . Ο δείκτης S& P 500 περιόρισε τα προσυνεδριακά κέρδη, το δολάριο εξασθένησε έναντι του γεν και η τιμή των αμερικανικών ομολόγων ανέβηκε.

Βίντεο από το twitter:

 

Η ανακοίνωση του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης στο twitter:


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v