Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Σε υψηλό σχεδόν έξι ετών ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,1% τον Νοέμβριο, έναντι του 3% που προέβλεπαν οι αναλυτές. Τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 3%.

Βρετανία: Σε υψηλό σχεδόν έξι ετών ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο
Απρόσμενη άνοδο κατέγραψε τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός της Βρετανίας, ο οποίος αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2012, αυξάνοντας τις πιέσεις προς τα νοικοκυριά, οι δαπάνες των οποίων στηρίζουν την οικονομία ιδιαίτερα μετά την ψήφο υπέρ του Brexit.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία της χώρας, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,1% τον Νοέμβριο, λόγω της αύξησης των τιμών των αερομεταφορών, των παιχνιδιών υπολογιστών και της τιμής της σοκολάτας, καθώς τα κόστη των τροφίμων αντανακλούν την επίπτωση της «βουτιάς» που έχει κάνει η στερλίνα μετά την ψήφο υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

Τον Οκτώβριο, ο πληθωρισμός είχε διαμορφωθεί στο 3%, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πως και τον Νοέμβριο ο πληθωρισμός θα διαμορφωνόταν στο 3%.

Σημειώνεται πως τον Ιούνιο του 2016, την περίοδο διενέργειας του δημοψηφίσματος για το Brexit, ο πληθωρισμός της Βρετανίας ήταν μόλις 0,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v