Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απότομη άνοδος στις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία το Νοέμβριο

Με ρεκόρ υψηλό στην απασχόληση, με μια ασφαλή αγορά εργασίας, με τους μισθούς να αυξάνονται και με χαμηλά κόστη δανεισμού, οι Γερμανοί φαίνεται ότι ξοδεύουν περισσότερα και το… ρίχνουν έξω

Απότομη άνοδος στις λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία το Νοέμβριο

Οι πωλήσεις λιανικού εμπορίου στη Γερμανία κατέγραψαν μεγαλύτερη άνοδο από ότι αναμενόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία, ανεβάζοντας και τις ελπίδες ότι η ιδιωτική κατανάλωση στήριξε τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, στο τέλος της χρονιάς.

Ο ευμετάβλητος δείκτης, που συχνά υπόκειται σε αναθεώρηση, έδειξε ότι οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3% σε μηνιαία βάση, την ώρα που η πρόβλεψη του Reuters έδειχνε 1% άνοδο.

Με ρεκόρ υψηλό στην απασχόληση, με μια ασφαλή αγορά εργασίας, με τους μισθούς να αυξάνονται και με χαμηλά κόστη δανεισμού, οι Γερμανοί φαίνεται ότι ξοδεύουν περισσότερα και το… ρίχνουν έξω. Ως αποτέλεσμα, η ιδιωτική κατανάλωση αντικαθιστά τις εξαγωγές, ως ο κύριος μοχλός ανάπτυξης.

Σε ετήσια βάση, οι λιανικές πωλήσεις «σκαρφάλωσαν» 4,4% πιο ψηλά, την ώρα που η πρόβλεψη του Reuters ήταν για 2,5% άνοδο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v