Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Εξετάζει να βάλει τέλος στις αγορές αμερικανικών ομολόγων

Τα νέα έρχονται την ώρα που συνεχίζεται το sell-off στις παγκόσμιες αγορές, εν μέσω ενδείξεων ότι οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν να περιορίζουν τις αγορές ομολόγων. Αιτία και οι εμπορικές εντάσεις με Κίνα - ΗΠΑ.

Κίνα: Εξετάζει να βάλει τέλος στις αγορές αμερικανικών ομολόγων

Ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο Πεκίνο πρότειναν να επιβραδυνθούν ή να σταματήσουν οι αγορές αμερικανικών κρατικών ομολόγων, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Τα νέα έρχονται την ώρα που οι παγκόσμιες αγορές χρέους βρίσκονται σε sell-off, εν μέσω ενδείξεων ότι οι κεντρικές τράπεζες αρχίζουν να περιορίζουν τις αγορές ομολόγων. Η απόδοση του 10ετούς Treasury ανέβηκε για πέμπτη μέρα, αγγίζοντας το πιο υψηλό σημείο από τον Μάρτιο.

Η Κίνα έχει τα μεγαλύτερα αποθεματικά σε ξένο νόμισμα παγκοσμίως, στα 3,1 τρισ. δολάρια, και συχνά επαναξιολογεί τη στρατηγική της για τις επενδύσεις τους.

Δεν είναι ξεκάθαρο αν οι συστάσεις των αξιωματούχων έχουν υιοθετηθεί. Το σκεπτικό τους είναι ότι η αγορά για αμερικανικά κρατικά ομόλογα γίνεται όλο και λιγότερο ελκυστική σε σχέση με άλλα στοιχεία ενεργητικού ενώ και οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ μπορεί να οδηγήσουν σε επιβράδυνση ή ακόμη και διακοπή όσον αφορά την αγορά αμερικανικού χρέους.

Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε κανένα σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v