Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Κίνα top εισαγωγέας πετρελαίου το 2017

Οι εισαγωγές της Κίνας την περασμένη χρονιά κατέγραψαν άνοδο κατά 10% κάνοντας τη χώρα top εισαγωγέα πετρελαίου, την ώρα που οι παρατεταμένες περικοπές στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ και η μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων συνεχίζονται.

Η Κίνα top εισαγωγέας πετρελαίου το 2017

Σε υψηλά επίπεδα κινείται η τιμή του αργού. Τα Futures στη Νέα Υόρκη βρέθηκαν στο υψηλότερο σημείο των τελευταίων τριών ετών, την ώρα που το Brent για λίγη ώρα χθες ξεπερνούσε τα 70 δολάρια το βαρέλι. 

Σύμφωνα με το Bloomberg, η πτώση - για όγδοη εβδομάδα - των αμερικανικών αποθεμάτων έχει δώσει ώθηση στις τιμές, ενώ την ίδια ώρα η Κίνα ανακοίνωσε ότι εισήγαγε ποσότητα ρεκόρ την περσινή χρονιά, κάνοντας τη χώρα τη μεγαλύτερη αγορά. 

Οι εισαγωγές της, κατά μέσο όρο έφθασαν τα 8,43 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2017, με άνοδο περίπου 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg.

Η ανοδική πορεία των τιμών του πετρελαίου καθώς μειώνονται τα αποθέματα

Το ράλι του πετρελαίου οφείλεται στην παράταση των περικοπών στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ. Από ότι φαίνεται όμως, υπάρχει ακόμη δουλειά που πρέπει να γίνει για τη μείωση των αποθεμάτων, καθώς «βρισκόμαστε ακόμη στα 100 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα», όπως σημείωσε ο υπουργός ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Suhail Al Mazrouei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v