Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατέρρευσε η βρετανική εταιρεία Carillion

Οι δανειστές της αρνήθηκαν να παράσχουν περαιτέρω οικονομική στήριξη στην εταιρεία που απασχολεί 43.000 άτομα για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της άμυνας, εκπαίδευσης, υγείας και των μεταφορών. Δεν θα υπάρξει κρατική διάσωση, ξεκαθαρίζει εκπρόσωπος της Μέι.

Κατέρρευσε η βρετανική εταιρεία Carillion

Η βρετανική εταιρεία κατασκευών και υπηρεσιών Carillion κατέρρευσε, καθώς οι δανειστές της αρνήθηκαν να παράσχουν περαιτέρω οικονομική στήριξη.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία, η οποία απασχολεί 43.000 άτομα - 20.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο - για την παροχή υπηρεσιών στον τομέα της άμυνας, εκπαίδευσης, υγείας και των μεταφορών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα παρέχει την απαραίτητη χρηματοδότηση για τη διατήρηση των δημόσιων υπηρεσιών που πραγματοποιεί η εταιρεία. Η Carillion εμπλέκεται σε μεγάλα έργα. O πρόεδρος της επιχείρησης είπε ότι είναι «πολύ λυπηρή μέρα» για τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές και τους πελάτες.

Ανεστάλη από σήμερα η διαπραγμάτευση της μετοχής της στο LSE.

 

Σύμφωνα με το Bloomberg και όσα ανέφερε η Mail, η εταιρεία είχε συνομιλίες την Κυριακή με την κυβέρνηση για τα 300 εκατ. λίρες (412 εκατ. δολάρια) που χρειάζεται μέχρι το τέλος του μήνα.

Σήμερα το πρωί, το διοικητικό συμβούλιο της Carillion ανακοίνωσε ότι «είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να λάβει μέτρα για να τεθεί σε αναγκαστική ρευστοποίηση με άμεση ισχύ», προσθέτοντας ότι έχει λάβει έγκριση από το δικαστήριο για αυτή την κίνηση.

Δεν θα υπάρξει κρατική διάσωση

Εκπρόσωπος της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, δήλωσε πως η βρετανική κυβέρνηση δεν θα διασώσει την Carillion.

«Είναι λυπηρό που η Carillion δεν κατάφερε να βρει κατάλληλες χρηματοδοτικές επιλογές με τους πιστωτές της, όμως δεν μπορεί να αναμένεται οι φορολογούμενοι να διασώσουν μια εταιρεία του ιδιωτικού τομέα. Από τότε που εκδόθηκαν οι πρώτες προειδοποιήσεις για την κερδοφορία τον Ιούλιο η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά την κατάσταση… διατηρούσαμε την ελπίδα πως θα μπορούσε να βρεθεί μια λύση με τη θέσπιση ισχυρών σχεδίων έκτακτης ανάγκης», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Πρωταρχική ευθύνη μας πάντα όπως πάντα είναι να διατηρούμε την ασφαλή λειτουργία των βασικών δημόσιων υπηρεσιών μας».     

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v