Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε υψηλό εντεκάμισι ετών ο PMI της ευρωζώνης τον Ιανουάριο

Ο τελικός σύνθετος PMI αυξήθηκε στις 58,8 μονάδες τον Ιανουάριο από 58,1 τον Δεκέμβριο, έναντι των 58,6 μονάδων που ήταν η αρχική εκτίμηση, ενώ ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 58 μονάδες από 56,6 τον Δεκέμβριο και έναντι της αρχικής εκτίμησης για 57,6 μονάδες.

Σε υψηλό εντεκάμισι ετών ο PMI της ευρωζώνης τον Ιανουάριο
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2006 διαμορφώθηκε ο σύνθετος PMI της ευρωζώνης τον Ιανουάριο, ενώ ο PMI υπηρεσιών ενισχύθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007, με τα τελικά στοιχεία του IHS Markit να ξεπερνούν τόσο τα στοιχεία του Δεκεμβρίου όσο και την αρχική εκτίμηση.

Συγκεκριμένα, ο τελικός σύνθετος PMI αυξήθηκε στις 58,8 μονάδες τον Ιανουάριο από 58,1 τον Δεκέμβριο, έναντι των 58,6 μονάδων που ήταν η αρχική εκτίμηση, ενώ ο PMI υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 58 μονάδες από 56,6 τον Δεκέμβριο και έναντι της αρχικής εκτίμησης για 57,6 μονάδες.

Όπως σχολίασε ο επικεφαλής οικονομολόγος του IHS Markit, Chris Williamson, η ισχυρή ανάκαμψη είναι ευρεία, «κάτι που ενισχύει την προοπτική η ανάπτυξη να είναι διατηρήσιμη, καθώς αυξάνεται η ζήτηση στην ευρωζώνη».

«Τα στοιχεία δείχνουν πως η ευρωζώνη ξεκίνησε με πολύ καλή δυναμική ανάπτυξης το 2018», σημειώνει, αναφέροντας πως αν διατηρηθούν τα στοιχεία για τον PMI, παραπέμπουν σε ρυθμό ανάπτυξης 1% στην ευρωζώνη το α’ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v