Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Twitter: Έσοδα μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα το Q4

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες ήταν λιγότεροι λόγω και της περικοπής ψεύτικων λογαριασμών. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 2% σε ετήσια βάση και τα διαφημιστικά έσοδα αυξήθηκαν 7% σε ετήσια επίσης βάση.

Twitter: Έσοδα μεγαλύτερα από τα αναμενόμενα το Q4

To Twitter ανακοίνωσε καθαρά κέρδη για πρώτη φορά και επιστροφή σε ανάπτυξη κερδών, μολονότι πρόσθεσε λιγότερους μηνιαίους ενεργούς χρήστες από ό,τι ανέμενε. Η εταιρεία ανακοίνωσε:

*Κέρδη: 19 σεντς ανά μετοχή σε σχέση με τα 14 σεντς ανά μετοχή, που ανέμενε πρόβλεψη του Reuters.

*Εκτιμώμενα έσοδα: 732 εκατ. δολάρια σε σχέση με τα 686,1 εκατ., που ανέμενε πρόβλεψη του Reuters.

*EBITDA: 308 εκατ. δολάρια σε σχέση με τα 241 εκατ. δολάρια που ανέμεναν οι FactSet και StreetAccount.

*Μηνιαίοι ενεργοί χρήστες: 330 εκατ. σε σχέση με τα 332,5 εκατ., που ανέμεναν οι FactSet και StreetAccount.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει στην έκθεση κερδών τον Οκτώβριο ότι αν πραγματοποιούνταν οι πιο μεγάλες προσδοκίες για 220 με 240 εκατ. δολαρίων EBITDA, το τέταρτο τρίμηνο, θα ήταν κερδοφόρα. Τα EBITDA για το τέταρτο τρίμηνο ήταν 308 εκατ. δολάρια, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 241 εκατ. δολάρια.

Αν και οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν μόνο 4% σε ετήσια βάση, οι ημερήσιοι ενεργοί χρήστες αυξήθηκαν 12% παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν παρουσίασε πόσοι ήταν. 

Η εταιρεία, σύμφωνα με το CNBC, ανακοίνωσε ότι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες ήταν λιγότεροι λόγω αρκετών λόγων, συμπεριλαμβανομένων και της περικοπής ψεύτικων λογαριασμών, που ήταν λιγότερο από 5% των μηνιαίων ενεργών χρηστών.

Επίσης το τέταρτο τρίμηνο ήταν παραδοσιακά αδύναμη περίοδος για την εταιρεία. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν 2% σε ετήσια βάση και τα διαφημιστικά έσοδα αυξήθηκαν 7% σε ετήσια επίσης βάση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v