Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δυνατό κλείσιμο χρονιάς για τα εργοστάσια της Γαλλίας

Τα στοιχεία για το τελευταίο τρίμηνο και τη χρονιά στο σύνολό της δείχνουν μεγαλύτερη δυναμική του γαλλικού μεταποιητικού τομέα στο κλείσιμο του 2017. Περαιτέρω άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής από αυτό το σημείο δεν είναι πιθανή, σημειώνουν αναλυτές.

Δυνατό κλείσιμο χρονιάς για τα εργοστάσια της Γαλλίας

Η παραγωγή από τον τομέα της μεταποίησης της Γαλλίας σημείωσε μικρή άνοδο το Δεκέμβριο μετά από μια επιβράδυνση του προηγούμενου μήνα, ενώ είχε έντονη αύξηση στο τρίμηνο.

Η παραγωγή αυξήθηκε 0,3% από το Νοέμβριο στον τελευταίο μήνα της χρονιάς, μετά τη μείωση 0,8% σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας στατιστικής υπηρεσίας.

H παραγωγή στο σύνολο της βιομηχανίας ήταν σε άνοδο κατά 0,5% το Δεκέμβριο μετά την πτώση 0,3% τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις προσδοκίες που έκαναν λόγο για 0,1% μηνιαία αύξηση, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με τους Financial Times, τα στοιχεία για το τρίμηνο και τη χρονιά στο σύνολό της δείχνουν μεγαλύτερη δυναμική του γαλλικού μεταποιητικού τομέα στο κλείσιμο του 2017.

Το τελευταίο τρίμηνο, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 2,5% από το προηγούμενο τρίμηνο και σε σύγκριση με το ίδιο περσινό τρίμηνο, η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε 5%.  

Η βιομηχανική παραγωγή ανεβαίνει σταθερά, αλλά περαιτέρω άνοδος από αυτό το σημείο δεν είναι πιθανή, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, σημειώνουν αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v