Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

JPMorgan: Τα εταιρικά κέρδη προστασία των επενδυτών

Οι περισσότερες από τις μισές εταιρείες του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx Europe 600 έχουν δημοσιεύσει κέρδη δ' τριμήνου και το 54% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες, σημειώνει. Τα κέρδη μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ανησυχιών μετά το sell-off.

JPMorgan: Τα εταιρικά κέρδη προστασία των επενδυτών

Τα υγιή εταιρικά κέρδη μπορούν να βοηθήσουν τις ευρωπαϊκές αγορές και να προστατευθούν από την αρνητική επίπτωση των αυξανόμενων αποδόσεων ομολόγων, σύμφωνα με την JPMorgan.

Οι περισσότερες από τις μισές εταιρείες του πανευρωπαϊκού δείκτη Stoxx Europe 600 έχουν δημοσιεύσει κέρδη τετάρτου τριμήνου και το 54% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες, σημειώνει.

Προσθέτει ότι αυτό μεταφράζεται σε ετήσια ανάπτυξη ύψους 17%. Πρόκειται για το πιο δυνατό σημείο από το πρώτο τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Bloomberg, οι επενδυτές έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στα εταιρικά κέρδη μετά το πρόσφατο sell-off, που τάραξε την αυτοπεποίθησή τους.

Τα ανεβασμένα κέρδη μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ανησυχιών, τόνισε ο υπεύθυνος στρατηγικής αγορών Emmanuel Cau, σημειώνοντας ότι η επιστροφή του πληθωρισμού είναι τελικά μια θετική εξέλιξη για τις μετοχές καθώς αντανακλά μια πιο δυνατή οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v