Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γερμανία: Εριξε ρυθμό η ανάπτυξη το δ' τρίμηνο 2017

Το ΑΕΠ της χώρας αυξήθηκε στο τέταρτο τρίμηνο κατά 0,6% ή 2,5% σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία συμφωνούν με την προκαταρκτική εικόνα. Οι θετικοί ρυθμοί δόθηκαν κυρίως από το εξωτερικό ενώ η εικόνα ήταν μικτή από την εγχώρια οικονομία.

Γερμανία: Εριξε ρυθμό η ανάπτυξη το δ τρίμηνο 2017

Η οικονομική δραστηριότητα στη Γερμανία έριξε λίγο ρυθμό προς το τέλος του 2017, αλλά ο ισχυρός τομέας των εξαγωγών κράτησε τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης σε μονοπάτι σταθερής ανάπτυξης.

Το ΑΕΠ της χώρας αναπτύχθηκε στο τέταρτο τρίμηνο κατά 0,6% ή 2,5% σε ετήσια βάση. Τα στοιχεία συμφωνούν με την προκαταρκτική εικόνα της 14ης Φεβρουαρίου.

Η στατιστική υπηρεσία τόνισε ότι οι θετικοί ρυθμοί δόθηκαν κυρίως από το εξωτερικό ενώ η εικόνα ήταν μικτή από την εγχώρια οικονομία.

Σύμφωνα με το MarketWatch, οι εξαγωγές ανέβηκαν 2,7% από το τρίτο τρίμηνο, ενώ η κατανάλωση των νοικοκυριών, που ήταν οδηγός της οικονομικής δραστηριότητας στις αρχές του 2017, ήταν σταθερή.

Οι περισσότεροι οικονομολόγοι είναι αισιόδοξοι πάντως για τις οικονομικές προοπτικές της Γερμανίας εν μέσω σταθερών παραγγελιών στον τομέα της μεταποίησης και δυνατής αγοράς εργασίας, αν και κάποιοι προβληματίζονται από την πρόσφατη πτώση στους δείκτες επιχειρηματικού κλίματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v