Πάουελ: Δεν βλέπω ενδείξεις υπερθέρμανσης της οικονομίας

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία για μια ισχυρή άνοδο των μισθών, τόνισε κατά την πρώτη του εμφάνιση στην επιτροπή τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας.

Πάουελ: Δεν βλέπω ενδείξεις υπερθέρμανσης της οικονομίας

O νέος επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ, υποστήριξε σε ομιλία του στη Γερουσία πως δεν βλέπει ενδείξεις ότι η αμερικάνικη οικονομία «υπερθερμαίνεται».

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο κεντρικός τραπεζίτης επισήμανε ακόμα πως αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν στοιχεία για μια ισχυρή άνοδο των μισθών. «Βλέπουμε τους μισθούς με βάση κάποιες μετρήσεις να κινούνται ελαφρώς υψηλότερα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος συνεχίζει να αυξάνεται με ρυθμό 2,5%» σημείωσε. «Τίποτα δεν δείχνει πως ο πληθωρισμός στους μισθούς επιταχύνεται. Πιστεύω ότι η αγορά εργασίας μπορεί να ενισχυθεί λίγο ακόμα χωρίς να προκληθεί πληθωρισμός» υπογράμμισε.

Ο ίδιος τόνισε ότι αναμένει να έρθουν περαιτέρω αυξήσεις μισθών σύντομα, καθώς η αγορά εργασίας θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Αυτή ήταν η πρώτη κατάθεση του κ. Πάουελ στην επιτροπή τραπεζικών υποθέσεων της Γερουσίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, είχε καταθέσει ενώπιον μελών επιτροπής του Κογκρέσου, όπου άφησε την πόρτα ανοιχτή για περισσότερες από τρεις αυξήσεις επιτοκίων το χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v