Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Fed βλέπει ήπια άνοδο του πληθωρισμού

Με ήπιο προς μέτριο ρυθμό αναπτύχθηκε η αμερικάνικη οικονομία το Φεβρουάριο, σύμφωνα με την Beige Book. Oι επιχειρήσεις δυσκολεύονται να βρουν εξειδικευμένο προσωπικό. «Τσίμπησαν» οι τιμές του χάλυβα.

Η Fed βλέπει ήπια άνοδο του πληθωρισμού

Οι επιχειρήσεις στις ΗΠΑ δυσκολεύονται να βρουν υψηλά καταρτισμένο προσωπικό, ενώ οι αυξήσεις μισθών επιταχύνθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με την έκθεση της Fed για την κατάσταση της αμερικάνικης οικονομίας το Φεβρουάριο.

«Σε αρκετές περιφέρειες καταγράφηκαν συνεχείς ελλείψεις προσωπικού στους περισσότερους τομείς» αναφέρεται στην Beige Book, η οποία σύμφωνα με το Reuters καταδεικνύει μια ενίσχυση της αγοράς εργασίας από την περίοδο του Ιανουαρίου. 

H Fed σημειώνει ακόμα στην έκθεση πως τέσσερις από τις 12 περιφέρειες της παρατήρησαν μια αισθητή αύξηση στις τιμές του χάλυβα, εν μέρει λόγω μιας εξασθένισης του ανταγωνισμού από το εξωτερικό. 

Συνολικά, η αμερικάνικη οικονομία αναπτύχθηκε με ήπιο προς μέτριο ρυθμό το Φεβρουάριο και οι αυξήσεις στις τιμές ήταν ήπιες, επισημαίνει η κεντρική τράπεζα. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v