Zara: Επιβράδυνση πωλήσεων και κερδοφορίας

Ο ιδιοκτήτης της Inditex, ο Amancio Ortega, στα 81 του σήμερα, είναι ο έκτος πιο πλούσιος άνθρωπος παγκοσμίως, «κατεβαίνοντας» από τη δεύτερη θέση που είχε τον Αύγουστο.

Zara: Επιβράδυνση πωλήσεων και κερδοφορίας

Επιβράδυνση των πωλήσεων και την πιο χαμηλή κερδοφορία των τελευταίων δέκα ετών, ανακοίνωσε η Ιnditex, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Zara και η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης ρούχων.

Το περιθώριο κέρδους μειώθηκε στο 56,3% τη χρονιά που ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο, λόγω νομισματικών επιπτώσεων. Τα συγκρίσιμα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 5% στο δεύτερο εξάμηνο, στον πιο αργό ρυθμό των τελευταίων τριών ετών.

Η κερδοφορία της Inditex επηρεάζεται από το δυνατό ευρωπαϊκό νόμισμα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο ιδιοκτήτης της Inditex, ο Amancio Ortega, στα 81 του σήμερα, είναι ο έκτος πιο πλούσιος άνθρωπος παγκοσμίως, πέφτοντας από τη δεύτερη θέση που είχε τον Αύγουστο.

Η Inditex δαπάνησε επίσης περισσότερα για την ανακατασκευή των καταστημάτων και την επέκταση των διαδικτυακών επιχειρήσεων έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από την Amazon.

Επιβαρυντικός παράγοντας ήταν και οι κακές καιρικές συνθήκες στην Ευρώπη, που γενικά επηρεάζουν το λιανικό εμπόριο.

Οι διαδικτυακές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο κατά 41% και ήταν το ένα δέκατο των συνολικών, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία αυξάνει το μέρισμα της 10%. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v