«Ετρεξαν» οι πωλήσεις της Adidas το δ΄τρίμηνο

Ανοδος 19% στα έσοδα της γερμανικής εταιρείας. Ωφελείται και από τη δημοτικότητα των ρετρό σνίκερς της, που βοηθούν να πάρει ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της, τη Nike.

«Ετρεξαν» οι πωλήσεις της Adidas το δ΄τρίμηνο

Ανοδο κατά 19% κατέγραψαν τα έσοδα της Adidas στο τέταρτο τρίμηνο, παίρνοντας ώθηση από την Κίνα και τη Βόρεια Αμερική. Η επιστροφή σε διψήφιο νούμερο έρχεται μετά την ανάπτυξη 9% στο τρίτο τρίμηνο, η οποία είχε εγείρει ανησυχίες το Νοέμβριο.

Τα έσοδα, σύμφωνα με το Bloomberg, θα αυξηθούν με διψήφιο ρυθμό επίσης φέτος, με την πρόβλεψη να κάνει λόγο για 10%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Adidas ωφελείται και από τη δημοτικότητα των ρετρό σνίκερς της, που βοηθούν να πάρει ένα μεγάλο μερίδιο στην αγορά από τη μεγαλύτερη ανταγωνίστρια της, τη Nike. Ο CEO Kasper Rorsted είπε τον Ιανουάριο ότι αναμένει «εξαιρετική ανάπτυξη» στην Κίνα φέτος και «πολύ δυνατή» πορεία στις ΗΠΑ, καθώς ο νέος φορολογικός κώδικας θα δώσει τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα ώθηση στις καταναλωτικές δαπάνες.

Τα καθαρά έσοδα θα αυξηθούν με ταχύτερο ρυθμό κάθε χρόνο μέχρι το 2020, σύμφωνα με την Adidas, η οποία ανακοίνωσε επαναγορά των μετοχών της περίπου 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v