Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινεζικές προειδοποιήσεις για αμερικανικούς δασμούς

«Αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε εμπορικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων δασμών, οποιαδήποτε αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις δεν θα γίνουν πράξη», αναφέρει το πρακτορείο Xinhua, για τις συμφωνίες των δύο χωρών.

Κινεζικές προειδοποιήσεις για αμερικανικούς δασμούς

Πιο κοντά στην επιβολή αμοιβαίων δασμών έρχονται Κίνα και ΗΠΑ, καθώς οι διαπραγματευτές των δύο χωρών σημείωσαν μικρή πρόοδο στις συνομιλίες τους.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος και ο Λιου Χε, ανώτατος οικονομικός σύμβουλος του Κινέζου Προέδρου Σι, ηγήθηκαν των συζητήσεων του Σαββατοκύριακου στο Πεκίνο, μετά από αρκετές ημέρες συνομιλιών σε κατώτερο διοικητικό επίπεδο.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην εφαρμογή των πρόσφατων υποσχέσεων από την κινεζική πλευρά, για αγορά περισσότερων αμερικανικών αγροτικών και ενεργειακών προϊόντων.

Σύμφωνα με το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο της Kίνας, Xinhua, και οι δύο πλευρές σημείωσαν πρόοδο στον αγροτικό και ενεργειακό τομέα, αλλά «αν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε εμπορικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων δασμών, οποιαδήποτε αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις δεν θα γίνουν πράξη», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v