Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Carrefour και Tesco ενώνουν δυνάμεις

Ποιους τομείς καλύπτει η συμφωνία των δύο κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων σούπερ μάρκετ. Οι παγκόσμιοι προμηθευτές, το μάρκετινγκ και τα εμπορικά σήματα. Το ντιλ θα κλείσει επισήμως τους επόμενους δύο μήνες.

Carrefour και Tesco ενώνουν δυνάμεις

H γαλλική εταιρεία Carrefour και η βρετανική Tesco, οι δύο μεγαλύτεροι όμιλοι σούπερ μάρκετ της Ευρώπης, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν παγκόσμια συμμαχία για να μειώσουν τα κόστη τους, εν μέσω αυξανόμενης πίεσης ανταγωνισμού.

«Η στρατηγική συμμαχία μεταξύ Carrefour και Tesco είναι πολύ σημαντική συμφωνία καθώς συνδυάζει την τεχνογνωσία αγοράς δύο κορυφαίων επιχειρήσεων παγκοσμίως, συμπληρωματικών όσον αφορά τις γεωγραφικές αγορές με κοινές στρατηγικές», σημείωσε ο CEO της Carrefour, Alexandre Bombard.

Η συνεργασία θα καλύψει τις στρατηγικές σχέσεις με παγκόσμιους προμηθευτές σε τομείς όπως στις υπηρεσίες μάρκετινγκ ή στη συλλογή δεδομένων καθώς και στην από κοινού αγορά προϊόντων και εμπορικών σημάτων που χρησιμοποιούνται στις επιχειρήσεις τους, τόνισε η Carrefour.

Το ντιλ θα κλείσει επίσημα τους επόμενους δύο μήνες, θα εξαιρεί τα φρέσκα προϊόντα, ενώ η κάθε εταιρεία θα συνεχίσει να δουλεύει με τους προμηθευτές της σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. 

Η Tesco, το μεγαλύτερο βρετανικό σούπερ μάρκετ έχει πωλήσεις ύψους 67,2 δισ. δολαρίων. Η Carrefour, η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής της Ευρώπης, έχει το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της (102,5 δισ. δολάρια) στην Ευρώπη, ενώ η Βραζιλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη της αγορά μετά τη Γαλλία. Το ντιλ εξαιρεί την Κίνα και την Πολωνία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v