Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

WSJ: Η Κίνα μάλλον θα απορρίψει νέες εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

To ρεπορτάζ επικαλείται ανώτερο κινέζο αξιωματούχο, ο οποίος φέρεται να λέει ότι η χώρα του δεν θα συζητήσει «με ένα όπλο στο κεφάλι της». Γιατί επανεξετάζει τη συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις και το σχέδιο αντίδρασης.

WSJ: Η Κίνα μάλλον θα απορρίψει νέες εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Η κινεζική κυβέρνηση μπορεί να αρνηθεί να συμμετάσχει σε συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες αργότερα αυτόν τον μήνα, εάν η κυβέρνηση Τραμπ προχωρήσει στην επιβολή επιπλέον δασμών σε εισαγωγές κινεζικών προϊόντων, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, που επικαλείται κινέζους αξιωματούχους.

Οι ΗΠΑ είχαν προτείνει τις συνομιλίες, αλλά την ίδια ώρα προχώρησαν στον σχεδιασμό περαιτέρω δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 200 δισ. δολαρίων, σημειώνει η WSJ.

To ρεπορτάζ επικαλείται ανώτερο κινέζο αξιωματούχο, ο οποίος φέρεται να λέει ότι η χώρα του δεν θα διαπραγματευθεί «με ένα όπλο στο κεφάλι της».

Οπως μεταδίδει το Reuters, άλλοι αξιωματούχοι, που παρέχουν συμβουλές στους ηγέτες της χώρας, υποδεικνύουν στην Κίνα να επιβάλει όρια στην πώληση εξαρτημάτων και προμηθειών που χρειάζονται οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας «περιορισμούς στις εξαγωγές» για να απειλήσουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους.

Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν είχε προτείνει να ξεκινήσουν οι νέες εμπορικές συνομιλίες περίπου στις 20 Σεπτεμβρίου.

Αν και η Κίνα είχε αρχίσει να συζητά τα σχέδια της για συμμετοχή στις συζητήσεις, άρχισε να τα επανεξετάζει, λόγω της πιθανότητας να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα νέοι δασμοί εναντίον της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v