Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Με επιτόκιο 2,4% το νέο 10ετές ομόλογο

Η ζήτηση ξεπέρασε τα €5,5 δισ. με τη χώρα να αντλεί €1,5 δισ. έναντι του στόχου του €1 δισ. και το επιτόκιο να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα, στο 2,4%.

Κύπρος: Με επιτόκιο 2,4% το νέο 10ετές ομόλογο

Στις αγορές βγήκε σήμερα η Κύπρος, με την έκδοση δεκαετούς ομολόγου μετά την αναβάθμισή της σε επενδυτική βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s.

Η ζήτηση ξεπέρασε τα €5,5 δισ. με τη χώρα να αντλεί €1,5 δισ. έναντι του στόχου του €1 δισ. και το επιτόκιο να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα, στο 2,4%. Κατά το άνοιγμα του βιβλίου προσφορών, η καθοδήγηση για το επιτόκιο ανερχόταν στο 2,6%, ωστόσο η μεγάλη ζήτηση το έριξε στο 2,4%.

Οπως θυμίζει το Stochwatch, η τελευταία έξοδος στις αγορές με 10ετές ομόλογο ήταν το 2015 όπου αντλήθηκαν €1 δισ. με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 4,25%, στο χαμηλότερο επίπεδο που μπορούσε να πετύχει η χώρα.

Οι αποδόσεις των κυπριακών ομολόγων καταγράφουν σημαντική πτώση μετά την αναβάθμιση της οικονομίας από τους Standard and Poor’s σε επενδυτική βαθμίδα για πρώτη φορά από το 2011. Με τις ανάγκες να είναι καλυμμένες, η έκδοση προορίζεται για αναχρηματοδότηση υφιστάμενου χρέους με καλυτερο επιτόκιο και για ενίσχυση των ρευστών διαθεσίμων, που μειώθηκαν μετά τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v