Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγχώρια πίεση δέχεται ο Τριντό για να κλείσει τη Nafta με τις ΗΠΑ

Οι δύο πλευρές απέχουν αρκετά σε κάποιους τομείς με τον Καναδό Πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του θα αποχωρήσει, εάν το κρίνει αναγκαίο. Ποια η στάση του για τη μη συμφωνία και ποιοι οι φόβοι.

Εγχώρια πίεση δέχεται ο Τριντό για να κλείσει τη Nafta με τις ΗΠΑ

Επιχειρηματίες και πολιτικοί αυξάνουν την πίεση στον Καναδό Πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό έτσι ώστε να συμφωνήσει στην αναθεώρηση της εμπορικής συμφωνίας Nafta και να απομακρυνθεί από την επιμονή του ότι μη συμφωνία είναι καλύτερη από μία κακή συμφωνία.

Η υπουργός Εξωτερικών Κρύστια Φρίλαντ θα έχει νέες συνομιλίες με τον Αμερικανό εμπορικό αντιπρόσωπο στις διαπραγματεύσεις Robert Lighthizer, στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη, καθώς η διορία λήγει την 1η Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δύο πλευρές απέχουν αρκετά σε κάποιους τομείς με τον Καναδό Πρωθυπουργό να υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση του θα αποχωρήσει, εάν το κρίνει αναγκαίο.

Την ίδια ώρα αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η μέχρι σήμερα σταθερή εγχώρια στήριξη για τη στάση της Οτάβα θα υποχωρήσει έναντι των φόβων για πιθανή οικονομική ζημία. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες παίρνουν το 75% των εξαγωγών του Καναδά και ο Αμερικανός Πρόεδρος απειλεί να επιβάλει δασμούς στα αυτοκίνητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v