Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Dimon (JPMorgan): Είναι εμπορική αψιμαχία, όχι πόλεμος

«Η αμερικανική κυβέρνηση, ο πρόεδρος μας, έχει δίκιο που σηκώνει το ζήτημα (όσον αφορά τις πρακτικές δίκαιου εμπορίου) με την Κίνα», είπε, προσθέτοντας ότι ο ίδιος «μπορεί να χρησιμοποιούσε διαφορετική στρατηγική για να κάνει τις διορθώσεις».

Dimon (JPMorgan): Είναι εμπορική αψιμαχία, όχι πόλεμος

H διαμάχη σχετικά με το εμπόριο και οι αυξανόμενοι δασμοί μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας είναι περισσότερο μία «εμπορική αψιμαχία», παρά ένας εμπορικός πόλεμος, σημειώνει ο Jamie Dimon, πρόεδρος και CEO της JPMorgan Chase, μιλώντας στο CNBC.

«Η αμερικανική κυβέρνηση, ο πρόεδρος μας, έχει δίκιο που σηκώνει το ζήτημα (όσον αφορά τις πρακτικές δίκαιου εμπορίου) με την Κίνα», είπε, προσθέτοντας όμως ότι ο ίδιος «μπορεί να χρησιμοποιούσε διαφορετική στρατηγική για να κάνει τις διορθώσεις».

«Δεν είναι σαφές πού θα φτάσουμε». Ο Dimon δήλωσε ότι οι δασμοί δεν θα έχουν πολλές συνέπειες για τον αμερικανικό καταναλωτή ή την οικονομία.

«Μπορούμε να προσθέσουμε δασμούς σε περισσότερα πράγματα και οι Κινέζοι μπορούν να αντιδράσουν με άλλους τρόπους, αλλά δεν νομίζω ότι είναι καλό. Δεν είναι καταστροφικό, δεν είναι πόλεμος, είναι εμπορική αψιμαχία που μπορεί να έχει αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις».


 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v