Iρλανδία: Έρευνα για τη διαρροή δεδομένων από το Facebook

Υπό τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες, έχει τη δύναμη να επιβάλλει πρόστιμα μέχρι και 4% του παγκόσμιου τζίρου της εταιρείας, όταν πρόκειται για πολύ σοβαρές διαρροές δεδομένων.

Iρλανδία: Έρευνα για τη διαρροή δεδομένων από το Facebook

Η Ιρλανδία είναι έτοιμη να ξεκινήσει έρευνα για την επίθεση των χάκερ που επέτρεψε την είσοδο σε λογαριασμούς 50 εκατ. χρηστών του Facebook.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ιρλανδική ρυθμιστική αρχή προετοιμάζεται για διεξοδική, επίσημη έρευνα υπό τους νέους ευρωπαϊκούς κανόνες, που εκθέτουν την εταιρεία σε τεράστια πρόστιμα για σοβαρές διαρροές δεδομένων.

Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο παγκοσμίως αποκάλυψε την Παρασκευή ότι χάκερ είχαν κλέψει «κλειδιά» που τους έδωσαν πρόσβαση σε λογαριασμούς 50 εκατ. χρηστών. Λιγότερο από 10% των χρηστών που δυνητικά επηρεάστηκαν ήταν στην ΕΕ, σύμφωνα με την ιρλανδική ρυθμιστική αρχή.

Εκπρόσωπος της επιτροπής για τα δεδομένα δήλωσε τη Δευτέρα: «Πριν προβούμε στην οποιαδήποτε έρευνα, υπάρχουν βήματα που πρέπει να κάνουμε σε σχέση με τη συγκέντρωση και την προετοιμασία αυτής».

Υπό τους νέους κανόνες (GDPR), η επιτροπή έχει τη δύναμη να επιβάλλει πρόστιμα μέχρι και 4% του παγκόσμιου τζίρου της εταιρείας, όταν πρόκειται για πολύ σοβαρές διαρροές δεδομένων.

Ο τζίρος του Facebook το 2017 ήταν $40,65 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v