Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΚΕΑ: Πλήγμα στα κέρδη έτους από τις τιμές σε ξύλο και μέταλλα

Τα καθαρά κέρδη της για τους δώδεκα μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο ήταν 1,45 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα 912 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα, όταν όμως η εταιρεία είχε 812 εκατ. επιβάρυνση. 422 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

ΙΚΕΑ: Πλήγμα στα κέρδη έτους από τις τιμές σε ξύλο και μέταλλα

Πλήγμα από τις υψηλότερες τιμές ξύλου και μετάλλων δέχθηκε η ιδιοκτήτρια εταιρεία της μάρκας επίπλων ΙΚΕΑ, οδηγώντας τα ετήσια υποκείμενα κέρδη της χαμηλότερα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μετά από δεκαετίες απότομης ανάπτυξης, η μεγαλύτερη επιχείρηση επίπλων διεθνώς κάνει μεγάλη προσπάθεια να προσαρμοστεί στην άνοδο διαδικτυακών αντιπάλων της, όπως η Amazon και το made.com, εν μέσω αύξησης πρώτων υλών.

Ως μέρος της αναδιάρθρωσης του 2016, ο σχεδιασμός, η εσωτερική παραγωγή και η διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού μεταφέρθηκε στην εταιρεία Inter IKEA από την IKEA Group.

Τα καθαρά κέρδη της για τους δώδεκα μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Αύγουστο ήταν 1,45 δισ. ευρώ σε σύγκριση με τα 912 εκατ. έναν χρόνο νωρίτερα, όταν όμως η εταιρεία είχε 812 εκατ. επιβάρυνση. 

«Εάν αφαιρεθεί η επιβάρυνση, το καθαρό αποτέλεσμα ήταν 1,7 δισ. Οπότε, κινούμαστε καθοδικά», σημείωσε ο CFO της Ιnter IKEA, Martin van Dam στο Reuters.

Οι καθαρές πωλήσεις της έφτασαν τα 25,5 δισ. ευρώ, σημειώνοντας 12% αύξηση.

Στα τέλη Αυγούστου, υπήρχαν 422 ΙΚΕΑ σε περισσότερες από 50 χώρες, που ανήκουν σε 11 ιδιοκτήτες franchise, οι οποίοι πληρώνουν 3% των εσόδων στην Inter IKEA.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v