Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Vodafone: Τα οργανικά κέρδη αυξήθηκαν 2,9% το πρώτο εξάμηνο

Τα έσοδα υποχώρησαν 5,5%, στα €21,80 δισ. ενώ από οργανικές υπηρεσίες - νούμερο που παρακολουθείται στενά από την εταιρεία - αυξήθηκαν κατά 0,8%. Η εικόνα και το guidance.

Vodafone: Τα οργανικά κέρδη αυξήθηκαν 2,9% το πρώτο εξάμηνο

Ενισχύθηκαν τα οργανικά κέρδη της Vodafone το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Η εταιρεία βάζει νέους στόχους περικοπών κόστους, «παγώνει» το προμέρισμα ενώ εργάζεται για να μειώσει το χρέος.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η βρετανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών γύρισε σε λειτουργική επιβάρυνση ύψους 2,07 δισ. ευρώ για τους έξι μήνες που ολοκληρώθηκαν στις 30 Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με τα 2,01 δισ. κέρδους το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυτό οφείλεται κυρίως σε απώλεια από την πώληση της Vodafone India, όπως ενημέρωσε η επιχείρηση.

Τα οργανικά προσαρμοσμένα EBITDA κινήθηκαν ανοδικά κατά 2,9%, φτάνοντας στα 7,08 δισ. ευρώ. Η εταιρεία μείωσε το guidance για την ανάπτυξη EBITDA τη χρονιά που ολοκληρώνεται στις 31 Μαρτίου, στο 3%, από μεταξύ 1% και 5% προηγουμένως.

Τα έσοδα πρώτου εξαμήνου υποχώρησαν 5,5%, στα €21,80 δισ. Τα έσοδα από οργανικές υπηρεσίες - νούμερο που παρακολουθείται στενά από τη Vodafone- αυξήθηκαν κατά 0,8%.

Το διοικητικό συμβούλιο δήλωσε ότι διατηρεί το προμέρισμα στα 4,84 σεντς ανά μετοχή και ότι σκοπεύει να κρατήσει το ετήσιο μέρισμα στα 15,07 σεντς ανά μετοχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v