Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Reuters: Σε ιστορικό υψηλό η άντληση αργού από τη Σ. Αραβία

Αποδίδει η πίεση του Ντόναλντ Τραμπ στο βασίλειο, καθώς σύμφωνα με τις πληροφορίες του πρακτορείου έφτασε στο πιο υψηλό επίπεδο όλων των εποχών το Νοέμβριο. Στόχος του είναι να μη γίνει περικοπή στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ.

Reuters: Σε ιστορικό υψηλό η άντληση αργού από τη Σ. Αραβία

Σε ιστορικό υψηλό έφτασε η άντληση πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία το Νοέμβριο, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters, καθώς ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εντείνει την πίεση του στο βασίλειο έτσι ώστε να μην αποφασιστεί περικοπή παραγωγής στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την επόμενη εβδομάδα -και συνεπώς αύξηση στις τιμές.

Σύμφωνα με την πηγή, η παραγωγή της κορυφαίας πετρελαιοπαραγωγικής χώρας έφτασε στα 11,1-11,3 εκατ. βαρέλια την ημέρα (bpd) τον μήνα που διανύουμε.

Τα παραπάνω επίπεδα είναι υψηλότερα κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα (0,5% της παγκόσμιας ζήτησης) σε σχέση με τον Οκτώβριο και περισσότερα κατά 1 εκατ. βαρέλια από τις αρχές του 2018.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter: «Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται πιο χαμηλά. Ωραία! Σαν μία μεγάλη φορολογική περικοπή για την Αμερική και τον Κόσμο. Απολαύστε! Είναι στα 54 δολάρια, ήταν $82. Ευχαριστώ τη Σαουδική Αραβία, αλλά ας πάμε χαμηλότερα!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v