Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Mέι: Η Βρετανία θα οδηγηθεί στο άγνωστο εάν απορριφθεί η συμφωνία για το Brexit

Η απόρριψη της συμφωνίας θα άνοιγε την πόρτα σε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται, προειδοποίησε η Τερέζα Μέι.

Mέι: Η Βρετανία θα οδηγηθεί στο άγνωστο εάν απορριφθεί η συμφωνία για το Brexit
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προειδοποίησε σήμερα ότι η Βρετανία θα ωθηθεί στο άγνωστο εάν το κοινοβούλιο απορρίψει τη συμφωνία για το Brexit που διαπραγματεύτηκε εκείνη με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα που βουλευτές από όλα τα κόμματα διατυπώνουν επικρίσεις για το κείμενο αυτό.

«Δεν υπάρχει καμία καλύτερη συμφωνία» είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ η Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων.

«Μπορούμε να στηρίξουμε αυτή τη συμφωνία, να ανταποκριθούμε με επιτυχία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να προχωρήσουμε οικοδομώντας ένα λαμπρότερο μέλλον… ή το κοινοβούλιο μπορεί να επιλέξει να απορρίψει αυτήν τη συμφωνία και να πάμε πίσω στο μηδέν».

«Κανείς δεν γνωρίζει τι θα μπορούσε να συμβεί εάν αυτή η συμφωνία δεν εγκριθεί. Θα άνοιγε την πόρτα σε μεγαλύτερο διχασμό και αβεβαιότητα, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται».

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει για τη συμφωνία την 11η Δεκεμβρίου, έγινε γνωστό από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Η Τερέζα Μέι έχει προειδοποιήσει τους βουλευτές ότι εάν απορρίψουν τη συμφωνία για το Brexit, η Βρετανία θα μπορούσε να έλθει αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς καμία συμφωνία, κάτι που οι επιχειρήσεις φοβούνται πως θα έπληττε την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v