Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Thomas Cook: Το θερμό καλοκαίρι στην Ευρώπη έριξε τα κέρδη

Είχε ήδη προειδοποιήσει για την πτώση στα κέρδη την Τρίτη, αποδίδοντας την κίνηση στο ζεστό καλοκαίρι φέτος στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ, όπως τόνισε, αναστέλλει το τελικό μέρισμα της. Πώς κινούνται οι χειμερινές και οι καλοκαιρινές κρατήσεις.

Thomas Cook: Το θερμό καλοκαίρι στην Ευρώπη έριξε τα κέρδη

Απότομη πτώση στα κέρδη είχε η Thomas Cook για το έτος χρήσης του 2018, λόγω κυρίως της απογοητευτικής επίδοσης των τουριστικών γραφείων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αναμένει ωστόσο να βελτιώσει τα υποκείμενα κέρδη την τρέχουσα χρονιά.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η ταξιδιωτική εταιρεία είχε προ φόρων ζημία ύψους 53 εκατ. βρετανικών λιρών (67,7 εκατ. δολαρίων) το έτος που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου, από κέρδη 43 εκατ. στερλινών την προηγούμενη χρονιά.

Τα υποκείμενα Ebita υποχώρησαν στα £250 εκατ. από 326 εκατ. Η Thomas Cook είχε ήδη προειδοποιήσει για την πτώση στα κέρδη την Τρίτη, αποδίδοντας την κίνηση στο ζεστό καλοκαίρι φέτος στη Μεγάλη Βρετανία, ενώ, όπως είχε ενημερώσει, αναστέλλει το τελικό μέρισμα της.

Τα έσοδα για τη χρονιά αυξήθηκαν 6% σε συγκρίσιμη βάση, φτάνοντας στα 9,58 δισ. στερλίνες, με ώθηση από την αεροπορική μονάδα της Thomas Cook.

Για το έτος χρήσης 2019, αναμένει βελτίωση στα υποκείμενα κέρδη και «ουσιαστική πρόοδο» στο λειτουργικό κέρδος.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κρατήσεις κινούνται 3% χαμηλότερα για τον χειμώνα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ενώ η εικόνα είναι μικτή όσον αφορά τις πρώτες καλοκαιρινές κρατήσεις.

Οι αεροπορικές κρατήσεις είναι σε άνοδο κατά 11% σε σύγκριση με πέρυσι, με βελτιωμένες τις τιμές σε δρομολόγια μικρής και μεσαίας διαδρομής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v