Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς συμφωνία η πρώτη μέρα συνεδρίασης του ΟΠΕΚ

«Δεν είναι όλοι έτοιμοι να κάνουν ισότιμες μειώσεις», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας. «Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη για ουσιαστική μείωση», πρόσθεσε. Χθες ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των μελών του Οργανισμού. Σήμερα συνεχίζονται με τα μη μέλη.

Χωρίς συμφωνία η πρώτη μέρα συνεδρίασης του ΟΠΕΚ

Χωρίς συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή ολοκληρώθηκε χθες η πρώτη μέρα συνεδρίασης του Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), για πρώτη φορά στα τελευταία πέντε χρόνια, καθώς η Ρωσία αρνείται μέχρι στιγμής να δεσμευτεί σε μεγάλη μείωση που ζητά η Σαουδική Αραβία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας Khalid Al-Falih σημείωσε ότι δεν είναι σίγουρος για συμφωνία κατά τη δεύτερη μέρα των διαπραγματεύσεων σήμερα.

Η πρόταση για μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ και τους συμμάχους του κατά ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα παραμένει στην αβεβαιότητα.

«Δεν είναι όλοι έτοιμοι να κάνουν ισότιμες μειώσεις», τόνισε ο Al-Falih στους δημοσιογράφους στη Βιέννη. «Η Ρωσία δεν είναι έτοιμη για ουσιαστική μείωση».

Χθες ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες των μελών του ΟΠΕΚ. Σήμερα συνεχίζονται με τα μη μέλη του Οργανισμού.

Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 1% στα 50,98 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το brent με ίδιες απώλειες διαμορφώνεται στα $59,47.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v