Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Huawei: Σε δικαστήριο του Καναδά σήμερα η οικονομική διευθύντρια

Θα συζητηθεί το αίτημα της να αφεθεί ελεύθερη με εγγύηση. Η σύλληψη της αποκαλύφθηκε χθες, προκαλώντας φόβους στις διεθνείς αγορές για κλιμάκωση εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, μετά την κήρυξη τρίμηνης εκεχειρίας το Σάββατο.

Huawei: Σε δικαστήριο του Καναδά σήμερα η οικονομική διευθύντρια

Σε δικαστήριο του Βανκούβερ αναμένεται να εμφανιστεί η οικονομική διευθύντρια της Huawei που συνελήφθη την 1η Δεκεμβρίου στον Καναδά, για ακρόαση όσον αφορά ορισμό εγγύησης και ενώ αναμένει την πιθανή έκδοση της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η σύλληψη της Meng Wanzhou, 46 ετών, που είναι επίσης η κόρη του ιδρυτή της εταιρείας, αποκαλύφθηκε από τις αρχές του Καναδά χθες. Ηταν μέρος αμερικανικής έρευνας που αφορά φερόμενο σχήμα και τη χρήση του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος με στόχο να αποφευχθούν οι κυρώσεις των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν.

Η είδηση προκάλεσε φόβους στις διεθνείς αγορές για κλιμάκωση εμπορικού πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, μετά την κήρυξη τρίμηνης εκεχειρίας το Σάββατο, την οποία συμφώνησαν οι πρόεδροι των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι λεπτομέρειες της υπόθεσης θα παρουσιαστούν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανικής Κολομβίας.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v