Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέρκελ: Ηταν χαρά και τιμή μου η ηγεσία του κόμματος

«Το 2018 το CDU δεν πρέπει να κοιτάξει πίσω, πρέπει να κοιτάξει μπροστά, με νέους ανθρώπους… αλλά με ίδιες αξίες», σημείωσε στην ομιλία της, μετά από μία πανηγυρική υποδοχή που διήρκεσε σχεδόν 10 λεπτά, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να κρατήσει τα δάκρυά της.

Μέρκελ: Ηταν χαρά και τιμή μου η ηγεσία του κόμματος

Με μία συναισθηματική ομιλία αποχαιρέτησε η Άνγκελα Μέρκελ το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα την Παρασκευή.

Μιλώντας στο συνέδριο του CDU στο Αμβούργο, τόνισε την ευγνωμοσύνη της που υπηρέτησε ως επικεφαλής του κόμματος για 18 χρόνια, 13 από αυτά ως καγκελάριος της Γερμανίας.

«Ηταν μεγάλη χαρά για μένα, ήταν τιμή μου» είπε, σε μία πανηγυρική υποδοχή που διήρκεσε σχεδόν 10 λεπτά, κάνοντας μεγάλη προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυά της. Κάποιοι από τους αντιπρόσωπους, ωστόσο, δεν μπόρεσαν να συγκρατηθούν και το χειροκρότημα τους συνοδευόταν από δάκρυα.

«Το CDU το 2018 δεν πρέπει να κοιτάξει πίσω, πρέπει να κοιτάξει μπροστά, με νέους ανθρώπους… αλλά με ίδιες αξίες», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.


«Σε αυτές τις εποχές, θα υπερασπιστούμε τις φιλελεύθερες απόψεις μας, τον τρόπο ζωής μας, και στην πατρίδα μας και στο εξωτερικό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι τρεις υποψήφιοι για τη θέση της είναι η προστατευόμενή της Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ (γνωστή ως ΑΚΚ), ο συντηρητικός αντίπαλός της Φρίντριχ Μερτς και ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν.

Ο 63χρονος Φρίντριχ Μερτς εστιάζει περισσότερο στο πεδίο της οικονομικής πολιτικής με συντηρητικές προσεγγίσεις, η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ προσανατολίζεται σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και στη χριστιανική αφετηρία του κόμματος σε ό,τι αφορά θέματα ηθικής φύσης, ενώ ο 38χρονος Γενς Σπαν εκπροσωπεί την εθνική-συντηρητική παράδοση της CDU.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v