Δείτε εδώ την αποκλειστική μας συνεργασία

Ιταλία: 6 νεκροί, τουλάχιστον 100 τραυματίες από πανικό σε συναυλία

Αιτία ήταν πιθανότατα η ρίψη μίας ουσίας που προκαλεί κνησμό. Οι νεαροί άρχισαν να απομακρύνονται και ποδοπατήθηκαν. Τρία κορίτσια, δύο αγόρια, 14 -16 ετών, και μία μητέρα που συνόδευε το παιδί της έχασαν τη ζωή τους. 13 τραυματίες σοβαρά. Το βίντεο της τραγωδίας.

Ιταλία: 6 νεκροί, τουλάχιστον 100 τραυματίες από πανικό σε συναυλία

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίσθηκαν τη χθεσινή νύχτα κατά την εκδήλωση πανικού μεταξύ του πλήθους που παρακολουθούσε συναυλία σε ντισκοτέκ στην πόλη Κορινάλντο, κοντά στην Ανκόνα της Ιταλίας.

Οπως μεταδίδει το Reuters, τρία κορίτσια, δύο αγόρια και μία μητέρα που συνόδευε το παιδί της στην εκδήλωση έχασαν τη ζωή τους. Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας, οι έφηβοι ήταν ηλικίας 14-16 ετών, ενώ η γυναίκα 39. Από τους τραυματίες, οι 13 φέρονται να είναι σοβαρά.

«Κάποιος ψέκασε με σπρέι που είχε ουσία η οποία προκαλεί κνησμό, οι νεαροί άρχισαν να απομακρύνονται απότομα, πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλον. Δυστυχώς, υπάρχουν έξι νεκροί και δεκάδες τραυματίες», αναφέρει η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Repubblica μία τουλάχιστον από τις εξόδους ήταν μπλοκαρισμένη

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης, στην ντισκοτέκ «Μπλε Φανάρι» υπήρχαν περίπου 1000 άνθρωποι, στην πλειονότητά τους νεαροί, που είχαν συρρεύσει στη μικρή τούτη πόλη των ακτών της Αδριατικής για να απολαύσουν μία συναυλία του ράπερ Sfera Ebbasta, που θεωρείται «ο βασιληάς της ραπ».

Το δράμα εξελίχθηκε περί τις 02.00, ώρα Ελλάδος και σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο υπάρχουν άνω των 100 τραυματιών.


«Χορεύαμε και περιμέναμε να ξεκινήσει η συναυλία, όταν αισθανθήκαμε μία έντονη οσμή. Τρέξαμε προς μία από τις εξόδους κινδύνου, όμως τη βρήκαμε κλειστή, με τους ανθρώπους της ασφάλειας να μας λένε να επιστρέψουμε πίσω», αφηγήθηκε στα μέσα ενημέρωσης ένας 16χρονος τραυματίας, που είχε μεταφερθεί σε αλλόφρονα κατάσταση στο νοσοκομείο της Ανκόνας.

«Οι άνθρωποι δεν μπορούν να πεθαίνουν έτσι», τόνισε ο Ματέο Σαλβίνι, αναπληρωτής Πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών.

«Θα βρούμε τους υπεύθυνους γι'  αυτές τις έξι χαμένες ζωές, αυτούς που από κακία, ηλιθιότητα ή απληστία μετέτρεψαν μία βραδιά πάρτυ σε τραγωδία», πρόσθεσε σε ανακοίνωση του. 

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τους μέχρι τώρα ελέγχους οι καραμπινιέροι εξακρίβωσαν ότι «στην ντίσκο Lanterna Azzurra είχαν πουληθεί περισσότερα εισιτήρια από όσα επιτρέπει ο νόμος».

Πολλοί νέοι που βρίσκονταν μέσα στη ντίσκο, συνεχίζουν να δίνουν καταθέσεις στους καραμπινιέρους και στους αστυνομικούς, οι οποίοι εστιάζουν τις έρευνές τους στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας από μέρους του ιδιοκτήτη του μαγαζιού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus