Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Σε θετικό ρυθμό επέστρεψε η βιομηχανική παραγωγή

Η ανάγνωση ήταν 0,2% υψηλότερη σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο, μετά την υποχώρηση κατά 0,6% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη Eurostat. Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών οδήγησε την άνοδο, με αύξηση κατά 1%.

Ευρωζώνη: Σε θετικό ρυθμό επέστρεψε η βιομηχανική παραγωγή

Ηπια ανάκαμψη σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, μετά την πτώση του προηγούμενου μήνα, με στήριξη από το άλμα στις παραγγελίες ακριβού εξοπλισμού.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, η ανάγνωση ήταν 0,2% υψηλότερη σε μηνιαία βάση, μετά την υποχώρηση κατά 0,6% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τη Eurostat. Ηταν σε συμφωνία με τις προσδοκίες δημοσκόπησης του Reuters.

Η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών οδήγησε την άνοδο, με αύξηση κατά 1% μετά την πτώση ύψους 0,3% τον Σεπτέμβριο. Αυξήσεις σημειώθηκαν και σε καταναλωτικά αγαθά ενδιάμεσης και μακράς διαρκείας, ενώ πτώση 1,7% καταγράφηκε στον τομέα της Ενέργειας.

Οι δείκτες από τους διαχειριστές προμηθειών (ΡΜΙs), που παρακολουθούν το κλίμα των στελεχών με στόχο να προβλέψουν τις αλλαγές στα βαριά δεδομένα, έχουν υποδηλώσει ότι η οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη είναι υποτονική στο τέταρτο τρίμηνο, εν μέσω επιβράδυνσης της παγκόσμιας ανάπτυξης και των διακυμάνσεων στο εμπόριο, που αποτελούν πλήγμα για μεγάλες οικονομίες, όπως της Γερμανίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v