Ζάεφ: Σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη συμφωνία

Πιστεύω ότι οι Έλληνες βουλευτές θα αναγνωρίσουν την ιστορική σημασία της συμφωνίας, τόνισε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Αναμένει υπογραφή του πρωτοκόλλου προσχώρησης στο ΝΑΤΟ.

Ζάεφ: Σίγουρος ότι η Ελλάδα θα επικυρώσει τη συμφωνία

Μέσα στις επόμενες ημέρες, μαζί με την φίλη μας, την Ελλάδα, θα απορρίψουμε την απομόνωση και τις παρανοήσεις και θα επικυρώσουμε την ιστορική συμφωνία, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Η δήλωση αυτή, έγινε μετά την επικύρωση από το κοινοβούλιο της πΓΔΜ των απαιτούμενων συνταγματικών τροποποιήσεων, που είναι απαραίτητες για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, με τη νότια γείτονα.

«Το κοινοβούλιο μας βρήκε τη δύναμη αλλά δεν ήταν εύκολο. Πιστεύω ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα βρει και αυτό τη δύναμη να λάβει την απόφαση» ανέφερε ο κ. Ζάεφ σύμφωνα με το AFP.

«Πιστεύω ότι οι Έλληνες βουλευτές θα αναγνωρίσουν την ιστορική σημασία της συμφωνίας» υπογράμμισε.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι η φίλη Ελλάδα θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών και θα γίνει η πρώτη χώρα που θα υπογράψει το πρωτόκολλο προσχώρησης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και με τον τρόπο αυτό θα υποκινήσει και τις άλλες 28 χώρες της συμμαχίας να πράξουν το ίδιο και να καταστούμε το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ» πρόσθεσε ο Ζάεφ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v