Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μέι: Κίνδυνος να μη γίνει το Brexit, εάν απορριφθεί η συμφωνία

Σε ομιλία της η βρετανίδα Πρωθυπουργός σημείωσε ότι εάν δεν ψηφιστεί η συμφωνία, το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η παράλυση του κοινοβουλίου, που θα οδηγήσει να μη γίνει το Brexit.

Μέι: Κίνδυνος να μη γίνει το Brexit, εάν απορριφθεί η συμφωνία

Κάποιοι εύχονται να καθυστερήσει ή ακόμη και να σταματήσει το Brexit, έχουμε όλοι την υποχρέωση να εφαρμόσουμε την απόφαση του δημοψηφίσματος του 2016, σημείωσε σε ομιλία της τη Δευτέρα η βρετανίδα πρωθυπουργός, αφότου είχαν δημοσιευθεί οι επιστολές της ΕΕ και η δική της με διαβεβαιώσεις για το θέμα του backstop.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Μέι ανέφερε στην ομιλία της ότι εάν το βρετανικό κοινοβούλιο απορρίψει της συμφωνία του Brexit, τα αποτελέσματα θα είναι είτε Brexit χωρίς συμφωνία είτε ο κίνδυνος να μην υπάρξει καθόλου το Brexit.

Η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική αναταραχή βραχυπρόθεσμα. Βγάλτε το ενδεχόμενο της μη συμφωνίας ψηφίζοντας τη συμφωνία που έκλεισα, τόνισε επίσης.

Το πιο πιθανό αποτέλεσμα είναι η παράλυση του κοινοβουλίου που θα οδηγήσει να μη γίνει το Brexit, είπε χαρακτηριστικά.

Αναγνώρισε επίσης ότι στις επιστολές που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν δίνουν τόσα πολλά, όσο θα ήθελαν κάποιοι βουλευτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v