Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τη δημιουργία «ουδέτερης ζώνης» στη Συρία συζήτησαν Τραμπ-Ερντογάν

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ταγίπ Ερντογάν είχε τη Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. Τόνισαν την ανάγκη να ολοκληρωθεί ένας οδικός χάρτης σχετικά με τη συνοριακή πόλη Μανμπίτζ.

Τη δημιουργία «ουδέτερης ζώνης» στη Συρία συζήτησαν Τραμπ-Ερντογάν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν τη Δευτέρα τη «διαρκή συνεργασία» στη Συρία, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος. 

Ο κ. Τραμπ τόνισε πως η Τουρκία δεν πρέπει να βλάψει τους Κούρδους ή «οποιαδήποτε άλλη ομάδα αγωνίστηκε για την ήττα του Ισλαμικού Κράτους», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς.

H τουρκική προεδρία ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι ο κ. Ερντογάν και ο Αμερικανός ομόλογός του συζήτησαν τη Δευτέρα τη δημιουργία «ουδέτερης ζώνης» στη βόρεια Συρία χωρίς μέλη πολιτοφυλακών.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι δύο άντρες τόνισαν σε τηλεφωνική επικοινωνία την ανάγκη να ολοκληρωθεί ο οδικός χάρτης σχετικά με τη συνοριακή πόλη Μανμπίτζ, καθώς και να μην δοθούν ευκαιρίες σε παράγοντες οι οποίοι θέλουν να εμποδίσουν την προγραμματισμένη αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία. 

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε την Τουρκία με οικονομική καταστροφή σε περίπτωση που επιτεθεί στις κουρδικές πολιτοφυλακές, ενώ ανέφερε πως σχεδιάζεται η δημιουργία μιας «ουδέτερης ζώνης 20 μιλίων» (32 χιλιομέτρων).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v