Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχώρησε το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Νοέμβριο

Το εμπορικό πλεόνασμα των 19 χωρών που μετέχουν στην ευρωζώνη ήταν 19 δισ. ευρώ σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση, καταγράφοντας πτώση από τα 23,4 δισ. ευρώ που ήταν τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τη Eurostat.

Υποχώρησε το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης τον Νοέμβριο

Το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης με τον υπόλοιπο κόσμο μειώθηκε τον Νοέμβριο σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, λόγω απότομης πτώσης των εισαγωγών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Τρίτη.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή ανακοίνωσε ότι το εμπορικό πλεόνασμα των 19 χωρών που μετέχουν στην ευρωζώνη ήταν 19 δισ. ευρώ ($21,7 δισ.) σε μη εποχικά προσαρμοσμένη βάση, καταγράφοντας πτώση από τα 23,4 δισ. ευρώ που ήταν τον Νοέμβριο του 2017.

Οι εισαγωγές ενισχύθηκαν κατά 4,7%, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά το μέτριο 1,9%. Το εμπορικό ισοζύγιο μειώθηκε επίσης κατά αντίστοιχο ποσοστό για τους 11 μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο.

Σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, το εμπορικό πλεόνασμα της ευρωζώνης αυξήθηκε, στα 15,1 δισ. ευρώ από 13,5 δισ.. τον Οκτώβριο. Οι εξαγωγές υποχώρησαν κατά 1%, ενώ οι εισαγωγές κατά 1,9%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v