Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Κατέβασε ταχύτητα το λιανεμπόριο το τέταρτο τρίμηνο

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων διολίσθησε κατά 0,2% μετά την άνοδο κατά 0,2% τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο. Επιφυλακτικοί οι καταναλωτές όσο πλησιάζει το Brexit.

Βρετανία: Κατέβασε ταχύτητα το λιανεμπόριο το τέταρτο τρίμηνο

Υποχώρησαν οι βρετανικές λιανικές πωλήσεις τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Δεκέμβριο, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας την επιβράδυνση στις καταναλωτικές δαπάνες, όσο πλησιάζει το Brexit.

Ο όγκος των λιανικών πωλήσεων διολίσθησε κατά 0,2% το τέταρτο τρίμηνο μετά την άνοδο κατά 0,2% τους τρεις μήνες που ολοκληρώθηκαν τον Νοέμβριο.

Όπως μεταδίδει το Reuters, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι βρετανοί καταναλωτές κατεβάζουν ταχύτητα στα έξοδά τους όσο φτάνουν προς τις 29 Μαρτίου, όταν είναι προγραμματισμένη η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.

Μόνο τον Δεκέμβριο οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 0,9% από τον Νοέμβριο ενώ ήταν 3% υψηλότερες σε ετήσια βάση. Ηταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters και εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει μηνιαία πτώση 0,8% και ετήσια κέρδη 3,6%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v