Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΙΚΕΑ: Eξετάζει πλατφόρμα πώλησης και ανταγωνιστικών προϊόντων

Η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής εμπορίας επίπλων βρίσκεται εν μέσω μεγάλων αλλαγών, καθώς δοκιμάζει ιδέες από το leasing επίπλων και την πώληση των ειδών της σε άλλες ιστοσελίδες, μέχρι τα καταστήματα στο κέντρο των πόλεων.

ΙΚΕΑ: Eξετάζει πλατφόρμα πώλησης και ανταγωνιστικών προϊόντων

Η ΙΚΕΑ, η σουηδική εταιρεία κατασκευής επίπλων και ειδών σπιτιού, διερευνά το ενδεχόμενο δημιουργίας μίας πλατφόρμας διαδικτυακών πωλήσεων στην οποία θα υπάρχουν έπιπλα όχι μόνο δικά της αλλά και από ανταγωνίστριες εταιρείες.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, την ίδια ώρα, η μεγαλύτερη επιχείρηση λιανικής εμπορίας επίπλων οριστικοποιεί τις λεπτομέρειες για την πρώτη δοκιμή πώλησης των ειδών της σε άλλες ιστοσελίδες, όπως η κινεζική Alibaba ή η Amazon.

Σύμφωνα με τον Tοrbjorn Loof, CEO της Inter IKEA, πρέπει να υπάρξει κάτι ανάμεσα στο δικό της site και τα πιο γενικά sites λιανικής πώλησης, όπως είναι η Amazon, που θα πουλάει σχεδόν τα πάντα.

Προς το παρόν, η Zalando είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή διαδικτυακή λιανική εταιρεία, η οποία έχει στην ιστοσελίδα της ρούχα από διάφορες μάρκες.

Ο κ. Loof σημείωσε ότι η ΙΚΕΑ δεν είναι ακόμη σε συνομιλίες με ανταγωνίστριες εταιρείες, αλλά πρόσθεσε ότι θα ήθελε να εμπλακεί στη δημιουργία μίας τέτοιας πλατφόρμας.

Η ΙΚΕΑ βρίσκεται εν μέσω μεγάλων αλλαγών, των μεγαλύτερων ίσως στην ιστορία της, καθώς δοκιμάζει ιδέες από το leasing επίπλων και την πώληση των ειδών της σε άλλες ιστοσελίδες, μέχρι τα καταστήματα στο κέντρο των πόλεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v