Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιουβέντους: Εκδοση 5ετούς ομολόγου για άντληση €150 εκατ.

Η ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα αναζητά νέα χρηματοδότηση μετά την υπογραφή του Κριστιάνο Ρονάλντο πέρυσι, έναντι 100 εκατ. Αναμένεται να τα χρησιμοποιήσει για να αποπληρώσει υπάρχον χρέος, που τον Ιούνιο έφτανε τα 310 εκατ.

Γιουβέντους: Εκδοση 5ετούς ομολόγου για άντληση €150 εκατ.

Τις διεθνείς αγορές ομολόγων θέλει να αξιοποιήσει η Γιουβέντους, για πρώτη φορά, καθώς η ιστορική ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα αναζητά να αντλήσει νέα χρηματοδότηση, μετά την πληρωμή ύψους 100 εκατ. ευρώ στον Κριστιάνο Ρονάλντο πέρυσι.

Ο σύλλογος, που είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου, αναζητά την άντληση 150 εκατ. μέσω 5ετούς ομολόγου, ενώ αναμένεται να προσφέρει απόδοση περίπου 3,5%. Η Morgan Stanley έχει αναλάβει την πώληση του ομολόγου, μαζί με την ιταλική UBI Banca.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times,η  Γιουβέντους αναμένεται να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να αποπληρώσει υπάρχον χρέος. Τον Ιούνιο, είχε 310 εκατ. χρέος, συμπεριλαμβανομένων των δανείων από τις ιταλικές τράπεζες, όπως από την Monte dei Paschi di Siena και την UniCredit.

Τα έσοδα του ποδοσφαιρικού συλλόγου έχουν αυξηθεί 161% τα τελευταία οκτώ χρόνια, φτάνοντας στα €402 εκατ. την περίοδο 2017-18.

Η υπογραφή του Ρονάλντο έναντι 100 εκατ. – ένα ποσό που εξαιρεί τα επιπλέον έξοδα ύψους 12 εκατ.- βρίσκεται στην κορυφή των «βασικών εξαγορών» του συλλόγου.

Η Γιουβέντους δεν είναι η πρώτη ιταλική ποδοσφαιρική ομάδα που θέλει να αξιοποιήσει τις διεθνείς αγορές, τα τελευταία χρόνια. Η Goldman Sachs είχε βοηθήσει την Inter Milan να αντλήσει 300 εκατ. ευρώ μέσω ομολόγου στα τέλη του 2017. Η Inter Milan ανήκει κατά πλειοψηφία στην κινεζική εταιρεία-κολοσσό στον τομέα της λιανικής, Suning.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v