Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανία: Περιορισμένος ο κίνδυνος από τη χρήση της Huawei

Η υπηρεσία Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αποφασίσει ότι υπάρχουν τρόποι για να μειωθούν οι κίνδυνοι κινεζικής κατασκοπείας από τη χρήση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας στα μελλοντικά γρήγορα δίκτυα, σύμφωνα με τους FT.

Βρετανία: Περιορισμένος ο κίνδυνος από τη χρήση της Huawei

Στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό να είναι μικρότεροι οι κίνδυνοι από τη χρήση του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού της Huawei στα δίκτυα 5G, φαίνεται να καταλήγει η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, σε αντίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες που όχι μόνο κινούνται σε αντίθετη κατεύθυνση, αλλά πιέζουν και τους συμμάχους τους να πάρουν ίδια θέση.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, επικαλούμενοι δύο πηγές, η υπηρεσία Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αποφασίσει ότι υπάρχουν τρόποι για να περιοριστούν οι κίνδυνοι από τη χρήση της Huawei στα μελλοντικά γρήγορα δίκτυα.

Τα συμπεράσματα της υπηρεσίας διαφοροποιούν τη βρετανική θέση από την αμερικανική άποψη και την προσπάθεια της Ουάσιγκτον να πειστούν οι χώρες έτσι ώστε να απαγορεύσουν την κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία από τα δίκτυά τους, υπό τον φόβο ότι η κινεζική επιχείρηση θα κατασκοπεύσει μέσω αυτής, στις χώρες όπου θα δραστηριοποιηθεί.

To συμπέρασμα της Βρετανίας έρχεται ωστόσο σε αντίθεση με την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, που πέρυσι απαγόρευσαν και μπλόκαραν τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους από τη χρήση εξοπλισμού της Huawei, όσον αφορά τα 5G.

Ερχεται μάλιστα την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει την έκδοση διατάγματος, με το οποίο θα απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες τη χρήση της Huawei.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v