Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των hedge funds για τα ναυτιλιακά δάνεια

Στο κυνήγι προβληματικών ναυτιλιακών δανείων που «ξεφορτώνονται» οι τράπεζες έχουν μπει τελευταία πολλά hedge funds, σύμφωνα με το Reuters.

Αυξάνεται το ενδιαφέρον των hedge funds για τα ναυτιλιακά δάνεια

Το ναυτιλιακό χρέος προσελκύει όλο και περισσότερα hedge funds, καθώς οι τράπεζες μειώνουν την έκθεση τους στον ναυτιλιακό τομέα.

Πριν από λίγες εβδομάδες, η Avenue Capital μαζί με την King Street Capital Management αγόρασαν ναυτιλιακά δάνεια $100 εκατ. από τους επενδυτικούς ομίλους Varde Partners και Oak Hill Advisors, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

«Υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την αγορά ναυτιλιακού χρέους από ότι ναυτιλιακών μετοχών αυτή τη στιγμή. Δεν πιστεύω ότι κάποιος αναμένει πως η ναυτιλιακή αγορά θα ανακάμψει σύντομα» δήλωσε ο Βασίλης Καρατζάς της Karatzas Marine Advisors. «Αν αγοράσεις μετοχές η προοπτική ανόδου είναι περιορισμένη. Μπορείς να επιτύχεις πιο εύκολα διψήφιες αποδόσεις μέσω επενδύσεων στο χρέος».

Στα ντιλ τα οποία αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών περιλαμβάνεται και χαρτοφυλάκιο προβληματικών ναυτιλιακών δανείων το οποίο επιδιώκει να πουλήσει η Πειραιώς, σημείωσαν οι πηγές.

Πηγή από το περιβάλλον της Πειραιώς υποστήριξε πως το χαρτοφυλάκιο, ονόματι Nemo, αποτελείται από εξυπηρετούμενα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια ονομαστικής αξίας 500 ως 600 εκατ. δολαρίων. Η πηγή υποστήριξε πως αναμένεται να κλείσει η πώληση τους το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Στα υπόλοιπα funds που αναζητούν προβληματικά ναυτιλιακά δάνεια περιλαμβάνονται τα York Capital Management και Cross Ocean Partners, επισήμαναν οι πηγές.

Η Och-Ziff Capital Management ήταν μεταξύ των ενδιαφερόμενων για την αγορά χαρτοφυλακίου προβληματικών ναυτιλιακών δανείων αξίας 2,7 δισ. ευρώ το οποίο πούλησε αυτόν τον μήνα η γερμανική κρατική τράπεζα NorldLB. Σύμφωνα με πηγές το χαρτοφυλάκιο κατέληξε τελικά στη Cerberus.

«Τοξικά» ναυτιλιακά δάνεια, αξίας πάνω από 1 δισ. ευρώ, προσπαθεί να ξεφορτωθεί και η γερμανική DZ Bank.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v