Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραμπ: Ο Κιμ θέλει να κάνει κάτι σπουδαίο

Σήμερα η δεύτερη συνάντηση Τραμπ-Κιμ, στο Βιετνάμ. Ο Αμερικανός πρόεδρος λέει πως η Πιονγιάνγκ έχει μια «σπουδαία ευκαιρία» να ακμάσει σαν το Βιετνάμ, αν εγκαταλείψει τα πυρηνικά της όπλα.

Τραμπ: Ο Κιμ θέλει να κάνει κάτι σπουδαίο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να ακμάσει σαν το Βιετνάμ, αν εγκαταλείψει τα προγράμματά της για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων, λίγες ώρες πριν δει τον «φίλο του», τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, στο Ανόι, όπου πρόκειται να γίνει η δεύτερη συνάντηση κορυφής των δύο κρατών.

«Το Βιετνάμ ακμάζει όπως ελάχιστες άλλες χώρες στη Γη. Η Βόρεια Κορέα θα κάνει το ίδιο και πολύ γρήγορα, αν αποπυρηνικοποιηθεί», υποστήριξε ο Τραμπ μέσω Twitter. «Οι δυνατότητες είναι τρομερές, μια μεγάλη ευκαιρία, όπως σχεδόν καμία άλλη στην ιστορία, για τον φίλο μου Κιμ Γιονγκ Ουν», έγραψε, προσθέτοντας πως «θα το μάθουμε σχετικά σύντομα».


Είπε πως ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «θέλει να κάνει κάτι σπουδαίο» και σημείωσε πως ανυπομονεί να τον συναντήσει απόψε. 

Παράλληλα, αναφερόμενος στο Βιετνάμ, είπε πως εκτιμά την εμπορική τάξη που έχει φτιάξει το Βιετνάμ καθώς και το γεγονός πως το εμπορικό έλλειμμα με το Βιετνάμ μειώνεται.

Ο κ. Τραμπ, μέσω του Twitter, έβαλε και κατά των Δημοκρατικών, σχολιάζοντας πως «οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να σταματήσουν να μιλάνε για το τι θα πρέπει να κάνω με τη Βόρεια Κορέα και να ρωτήσουν τον εαυτό τους, αντιθέτως, γιατί δεν "το" έκαναν αυτοί στα οκτώ χρόνια τις κυβέρνησης Ομπάμα».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει 20λεπτη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν σήμερα στις 13:30 (ώρα Ελλάδας) και θα ακολουθήσει δείπνο στο οποίο θα συμμετέχουν και οι σύμβουλοι των δύο πλευρών.

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τη Βόρεια Κορέα οικονομική δύναμη

«Όλες ψευδείς οι αναφορές (εικασίες) σχετικά με τις προθέσεις μου όσον αφορά τη Βόρεια Κορέα. Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κι εγώ θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά να δοθεί μία λύση όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση και στη συνέχεια να κάνουμε τη Βόρεια Κορέα οικονομική δύναμη. Πιστεύω ότι η Κίνα, η Ρωσία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα βοηθήσουν πολύ!», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών συναντάει σήμερα τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, για δεύτερη φορά φέτος.








 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v