Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με αγωγή κατά των ΗΠΑ απαντά η Huawei

Η κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ενημέρωσε ότι έχει προσφύγει σε δικαστήριο του Τέξας για την απαγόρευση χρήσης του εξοπλισμού της από ομοσπονδιακές υπηρεσίες. «Το Κογκρέσο δεν έχει προσκομίσει στοιχεία που να δικαιολογούν τους περιορισμούς στα προϊόντα μας», υποστηρίζει.

Με αγωγή κατά των ΗΠΑ απαντά η Huawei

Η κινεζική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Huawei κατέθεσε αγωγή κατά της αμερικανικής κυβέρνησης, την Πέμπτη, υποστηρίζοντας ότι ο νόμος που περιορίζει την πρόσβασή της στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αντισυνταγματικός.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η επιχείρηση ενημέρωσε ότι έχει προσφύγει σε δικαστήριο του Τέξας για την απαγόρευση χρήσης του εξοπλισμού της από ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

«Το Κογκρέσο των ΗΠΑ έχει επανειλημμένα αποτύχει να προσκομίσει στοιχεία που να δικαιολογούν τους περιορισμούς στα προϊόντα της Huawei. Είμαστε αναγκασμένοι να αναλάβουμε αυτή τη νομική δράση ως σωστή και έσχατη λύση», δήλωσε ο πρόεδρος της Huawei Guo Ping.

«Αυτή η απαγόρευση δεν είναι μόνο παράνομη αλλά επίσης περιορίζει τη Huawei από τη συμμετοχή σε θεμιτό ανταγωνισμό, που τελικά βλάπτει τους καταναλωτές των ΗΠΑ. Προσβλέπουμε στην ετυμηγορία του δικαστηρίου», πρόσθεσε.

Η προσφυγή είναι το τελευταίο επεισόδιο αντιπαράθεσης μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον, με τις δύο πλευρές να έχουν περάσει το μεγαλύτερο μέρος του 2018 στην επιβολή δασμών, η μία στην άλλη…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v