Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορικός πόλεμος: Γιατί θα καθυστερήσει η Σύνοδος ΗΠΑ-Κίνας

Αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες, οι δύο πλευρές συζητούσαν να συναντηθούν στις 27 ή 28 Μαρτίου, αμέσως μετά το προγραμματισμένο ταξίδι του Σι στην Ευρώπη. Αυτό το χρονοδιάγραμμα πλέον δεν ισχύει.

Εμπορικός πόλεμος: Γιατί θα καθυστερήσει η Σύνοδος ΗΠΑ-Κίνας

H Σύνοδος του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζίνπινγκ πάει «προς τα πίσω» από τα τέλη Μαρτίου, καθώς και οι δύο πλευρές καθορίζουν τις λεπτομέρειες και θέλουν να αποφύγουν μία αποτυχία που θα τους φέρει σε δύσκολη θέση.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί οι ημερομηνίες, οι δύο πλευρές συζητούσαν να συναντηθούν στις 27 ή 28 Μαρτίου, αμέσως μετά το προγραμματισμένο ταξίδι του Σι στην Ευρώπη.

Αυτές οι ημερομηνίες δεν φαίνονται να είναι πλέον στο τραπέζι. Σε συνέντευξή του ο Αμερικανός Πρέσβης στην Κίνα, Terry Branstad, δήλωσε ότι δεν υπάρχουν ημερομηνίες για τη Σύνοδο, καθώς και ότι οι δύο πλευρές ακόμη διαπραγματεύονται.

Η απόφαση του Τραμπ να αποχωρήσει από τη Σύνοδο με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας «πάγωσε» την κινεζική πλευρά, σημειώνει ο Jake Parker, του Επιχειρηματικού Συμβουλίου ΗΠΑ-Κίνας, στο Πεκίνο. «Θέλουν μία τελετή υπογραφής, δεν θέλουν μία διαπραγμάτευση», προσθέτει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v