Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ευρωζώνη: Μηνιαία αύξηση 1,4% στη βιομηχανική παραγωγή

Σε σύγκριση με τον περσινό αντίστοιχο μήνα υποχώρησε 1,1%. Το αποτέλεσμα είναι υψηλότερο από αυτό που ανέμεναν οι οικονομολόγοι. Μηνιαία άνοδος 1,4% και ετήσια 3,4% στην Ελλάδα. Πώς κινήθηκε η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.

Ευρωζώνη: Μηνιαία αύξηση 1,4% στη βιομηχανική παραγωγή

Πιο ισχυρή από ότι αναμενόταν ήταν η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, κυρίως λόγω της συνεισφοράς του τομέα ενέργειας και παρά την πτώση της παραγωγής στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, η βιομηχανική παραγωγή στις 19 χώρες που μοιράζονται το ευρώ κατέγραψε άνοδο κατά 1,4% σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο και πτώση κατά 1,1% σε σύγκριση με τον περσινό Ιανουάριο.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters ανέμεναν 1% άνοδο σε μηνιαία βάση και 2,1% ετήσια πτώση.

Στην Ελλάδα, η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε κατά 1,4% τον Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, μετά την πτώση κατά 1% τον τελευταίο μήνα του 2018. Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα η άνοδος ήταν 3,4%.

Η Eurostat εκτιμά ότι η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία υποχώρησε κατά 0,9% σε μηνιαία βάση. Πρόκειται για μεγαλύτερη πτώση από την πρώτη εκτίμηση αυτής της εβδομάδας που έκανε λόγο για 0,8%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v