Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τουσκ: Ανοιχτές όλες οι επιλογές για το Brexit

Επιμένει ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι παραμένουν πιθανές οι επιλογές της συμφωνίας, της μακράς παράτασης ακόμη και της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Τουσκ: Ανοιχτές όλες οι επιλογές για το Brexit

Στο τραπέζι παραμένουν όλες οι επιλογές για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, τόνισε με έμφαση ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, την Παρασκευή.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται ακόμη και η ανάκληση της εφαρμογής του Αρθρου 50 και της παραμονής στο μπλοκ.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, στο τέλος της διήμερης Συνόδου της ΕΕ, όπου οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδωσαν στη Βρετανίδα Πρωθυπουργό μικρή καθυστέρηση του Brexit, δήλωσε ότι «μέχρι τις 12 Απριλίου όλα είναι πιθανά».

Το τελικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να περιλαμβάνει «μία συμφωνία, μία μακρά παράταση εάν το Ηνωμένο Βασίλειο αποφασίσει να ξανασκεφθεί τη στρατηγική του ή την ανάκληση του Αρθρου 50», τόνισε.

«Η μοίρα του Brexit είναι στα χέρια των Βρετανών φίλων μας. Είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα, αλλά ελπίζουμε για τα καλύτερα. Όπως ξέρετε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία».

Ερωτηθείς από Βρετανό δημοσιογράφο για το ποια είναι η στάση του, ο Τουσκ απάντησε: «Νομίζω ότι ξέρετε τη θέση μου., είμαι πιο πολύ υπέρ της Βρετανίας από ό,τι εσείς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v